Tips, fakta och vägledning om belysning

Lampskärmar på nätet - fakta och tips

Att köpa lampskärmar på nätet är relativt säkert – i synnerhet om du köper en ny skärm för att ersätta en trasig lampskärm av samma modell. Då vet du vilket ljus du kan förvänta dig av skärmen.

Det främsta syftet med en lampskärm är att den ska sprida och rikta ljuset från ljuskällan. En ytterligare – mera sekundär – aspekt med lampskärmen är att förhindra kontakt med den varma glödlampan.

Lampskärmar på nätet – var beredd på överraskningar

Du som har en trasig lampskärm - och vill köpa en ny likadan på nätet – behöver i regel inte vara orolig. Då vet du vad du får och vad du kan förvänta dig. I andra fall rekommenderar vi att köpa av lampskärmar i fysiska butiker. När du köper en lampskärm bör du alltid testa den för att få en uppfattning om hur mycket ljus den släpper igenom – då får du en uppfattning om huruvida ljuset passar den övriga inredningen i ditt hem.

Risker med lampskärmar som köps på nätet

Lampskärmar är relativt billiga – såvida de inte är designade av en märkesdesigner. Att köpa en lampskärm på nätet är därför ett relativt säkert kort. Tänk dock på att kolla vilket material skärmen är tillverkad av, att den verkligen är en originalprodukt (ifall du köper en designskärm) och att du slipper betala dolda avgifter vid öppet köp.

Mer om lampskärmar